Waarom heeft nederland sinds maart 2020 meer dan 2 miljoen werklozen?

De economische gevolgen van de COVID-19 pandemie hebben geleid tot een sterke stijging van de werkloosheid in Nederland. Maart 2020 was het moment waarop de eerste lockdown begon en dit had direct invloed op de Nederlandse arbeidsmarkt. De lockdown beperkte de mogelijkheden voor mensen om hun werk te behouden, zowel voor bedrijven als voor particuliere werknemers.

Hoge kosten door lockdown

Veel bedrijven in Nederland hebben hun personeel moeten ontslaan of tijdelijk op non-actief stellen als gevolg van beperkingen die de overheid heeft ingesteld. Deze beperkingen betekenen dat er minder verkoopmogelijkheden zijn, waardoor veel bedrijven te maken krijgen met hoge kosten en lagere omzetten. Ook voor particuliere werknemers resulteerde dit in een toename van werkloosheid.

Geen alternatief voor veel sectoren

Veel bedrijven konden niet zo maar hun activiteiten voortzetten, omdat er geen alternatieven zijn voor bijvoorbeeld winkels, restaurants, evenementlocaties en meer. Bovendien hebben veel bedrijven te maken met extra lasten als gevolg van slecht functionerende systemen en lagere verkoopcijfers. Ook hierdoor is er sprake van een toename van het aantal werklozen.

Hulpmaatregelen

Gelukkig zijn er verschillende hulpmaatregelen genomen door de overheid om de impact van deze crisis zo veel mogelijk te verminderen. Zo zijn er verschillende financiële steunmaatregelen beschikbaar gesteld aan bedrijven die getroffen worden door de crisis, waardoor ze hun medewerkers kunnen behouden of nieuwe medewerkers aannemen om zo het aantal werklozen te verminderen. Ook biedt de overheid verschillende scholingsprogramma’s en andere maatregelen aan om mensen weer aan het werk te helpen of te helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Is e-commerce een kans voor nederlandse mkb’ers om te groeien ondanks recente beperkende maatregelen?

E-commerce als kans voor Nederlandse MKB’ers

E-commerce is een grote kans voor Nederlandse mkb’ers om hun bedrijf te laten groeien, ook in deze tijd van beperkende maatregelen. Met een goed uitgedacht online strategie, kunnen mkb’ers hun omzet verhogen door meer klanten te bereiken en hun producten of diensten wereldwijd aan te bieden. Door middel van digitale marketingtools zoals SEO, SEA en social media marketing, kunnen mkb’ers hun product of dienst optimaler promoten en daarmee hun doelgroep vergroten.

Voorbereiding is belangrijk

Voordat een mkb’er begint met e-commerce is het belangrijk dat er voldoende voorbereiding plaatsvindt. Zo moet er gekeken worden naar de technische mogelijkheden en de juiste processen om het bedrijf efficiënt te laten draaien. Ook moet er rekening gehouden worden met eventuele nieuwe wetgeving die van toepassing zijn op e-commerce, zodat het bedrijf zich houdt aan de regels.

Investeren in kennis en tools

Het is ook belangrijk dat een mkb’er investeert in kennis en tools om het beste uit hun online strategie te halen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van software die kan helpen bij het verwerken van orders of het beheren van de financiën, maar ook van marketingtools die de online aanwezigheid van het bedrijf vergroten. Door slim gebruik te maken van alle mogelijkheden die beschikbaar zijn, kan e-commerce echt een goede manier zijn voor Nederlandse mkb’ers om te groeien ondanks recente beperkende maatregelen.

Welke recente nieuwsverhalen komen uit het binnenland?

Recent nieuws uit het binnenland

De afgelopen maanden is er veel gebeurd in Nederland, waaronder tal van veranderingen in de politiek, economie en internationale handel. Er zijn verschillende recente nieuwsverhalen uit het binnenland waar ondernemers zich bewust van moeten zijn.

Economische herstelpakket

In juli heeft de Nederlandse overheid een economisch herstelpakket aangekondigd dat ervoor moet zorgen dat bedrijven en werknemers de gevolgen van de COVID-19 pandemie beter kunnen opvangen. Dit pakket bevat onder andere steunmaatregelen voor bedrijven die getroffen worden door de crisis, waardoor ze hun medewerkers kunnen behouden of nieuwe medewerkers kunnen aannemen. Ook wordt er geïnvesteerd in verschillende sectoren om zo meer banen te creëren.

Belastingherziening

Daarnaast is er ook een belastingherziening aangekondigd die bedrijven moet helpen de crisis te doorstaan. Zo krijgen ondernemers een verlaging van hun vennootschapsbelasting en wordt er gewerkt aan eenvoudigere wet- en regelgeving om bedrijven te ondersteunen bij hun belastingaangifte. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan eenvoudigere regels voor investeringen in technologie, met als doel om bedrijven te helpen bij hun digitale transformatie.

Ondersteuning voor MKB’s

Tot slot is er ook extra steun beschikbaar gemaakt voor MKB’s die getroffen worden door de crisis. Bedrijven kunnen gebruik maken van verschillende subsidies en leningfaciliteiten om zo hun financiële situatie te verbeteren. Daarnaast kunnen bedrijven ook digitale scholingen volgen om zo meer inzicht te krijgen in hoe ze hun bedrijf het beste kunnen laten groeien en innoveren tijdens deze moeilijke tijden.

Wat is de impact van de laatste regeringsmaatregelen op de nederlandse economie?

De economische gevolgen van de laatste regeringsmaatregelen

De laatste regeringsmaatregelen hebben een duidelijk negatieve invloed op de Nederlandse economie. De beperkende maatregelen hebben ertoe geleid dat veel bedrijven hun activiteiten hebben moeten staken, wat leidt tot minder inkomsten en minder werkgelegenheid. Ook bedrijven die nieuwe producten of diensten ontwikkelen om de crisis te doorstaan, hebben te maken met hoge kosten.

MKB’ers voelen de druk

Met name MKB’ers voelen de druk van deze maatregelen. Vele kleine en middelgrote bedrijven zijn gedwongen hun activiteiten te staken of drastisch te beperken, waardoor ze een groot deel van hun inkomsten mislopen. Ook heeft het hen bemoeilijkt om nieuwe klanten te bereiken omdat hun activiteit meestal gericht is op lokale en regionale markten.

Groeimogelijkheden met e-commerce

E-commerce biedt MKB’ers echter wel mogelijkheden om hun bedrijf te laten groeien in deze tijd van beperking. Door e-commerce kan een MKB zijn product of dienst aanbieden aan een veel breder publiek dan voorheen mogelijk was, waardoor er meer potentiële klanten bereikt worden. Met e-commerce kan eenvoudig gezocht worden naar nieuwe markten en kan er wereldwijd wordt verkocht, waardoor er meer inkomsten behaald kunnen worden voor het bedrijf.

Investeren in digitale tools

Om optimaal gebruik te maken van deze mogelijkhede is het noodzakelijk dat MKB’ers investeren in digitale tools en kennis. Door slim gebruik te maken van software, zoals voor financiën en orderverwerking, en door digitale marketingtools zoals SEO, SEA en social media marketing inschakelen, kan e-commerce help bij het vergroten van de online aanwezigheid van het bedrijf en daarmee werkgelegendheid creëren en meer doelgroep bereiken. Door slim gebruik te maken van al deze technologieën, kan e-commerce uiteindelijk leiden tot meer groei voor Nederlandse MKB’ers ondanks de huidige beperkende maatregelen.

Hoe hebben bedrijven zich aangepast aan de economische onzekerheid in tijden van lockdowns?

Digitalisering als oplossing

Om de economische onzekerheid tegen te gaan, hebben veel bedrijven zich aangepast aan de nieuwe situatie door hun bedrijfsprocessen te digitaliseren. Door hun processen en werkzaamheden online te verplaatsen, kunnen bedrijven hun productiviteit verhogen en kosten verlagen. Daarnaast kunnen ze hun werknemers ook meer flexibiliteit bieden door remote work mogelijk te maken, waardoor medewerkers vanuit huis kunnen werken en toch hun plichten kunnen vervullen. Met deze digitale oplossingen kunnen bedrijven eenvoudiger inspelen op economische crisis.

Innovatieve oplossingen

Naast digialisering hebben bedrijven ook geïnvesteerd in innovatieve oplossingen om de economische onzekerheid op te vangen. Zo hebben veel online retailers hun productaanbod uitgebreid met nieuwe productgroepen, zoals thuislevering van voedsel, digitale diensten en zelfs verschillende soorten entertainment. Dankzij deze nieuwe productgroepen kunnen bedrijven zowel nieuwe als bestaande klantengroepen blijven bereiken in tijden van lockdowns.

Verandering in marketingstrategie

Bovendien hebben veel bedrijven ook een verandering gebracht in hun marketingstrategie om meer naamsbekendheid te creëren. Ze hebben bijvoorbeeld geïnvesteerd in contentmarketing, social media-marketing en videomarketing om zo meer mensen te bereiken met hun boodschap en hun merk op de markt te brengen. Daarnaast investeren ze ook in SEO-technieken om zo hogere rankings in Google te behalen, wat hen helpt om meer verkeer naar hun website of webshop te leiden.

Geef een reactie