Hoe kies je de beste hondenmand voor je trouwe viervoeter?

Net als voor de mens is het voor honden ook belangrijk om een goede nachtrust te hebben. Ben je bang dat je er een fortuin aan kwijt bent? Dat kan, maar hoeft niet. Ook met een klein budget kom je al een heel eind. Wel moet je bij de aanschaf rekening houden met een aantal zaken. In deze blogpost lees je hoe je de beste hondenmand kiest.  

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een hondenmand? 

Welke maat hondenmand heb je nodig? Een kleine hond als een Chihuahua heeft een ander formaat nodig dan een Deense Dog. Je hond moet prettig in de mand kunnen liggen. Zorg ervoor dat de mand minimaal de grootte van je liggende hond heeft. Vervolgens kijk je naar het materiaal, de kleur en de vormgeving. Ga je voor rotan, hout, plastic, leer of stof? Zwart, beige, grijs, rond of rechthoekig? Deze punten zijn natuurlijk afhankelijk van je smaak en budget.  

Daarnaast kun je ook kiezen voor een orthopedische hondenmand van bijvoorbeeld memory foam. Dat is een speciaal schuim die zich aanpast aan de vorm en lichaamstemperatuur van je hond. Dit is vooral geschikt voor honden met artrose of andere gewrichtsproblemen. Het voordeel van memory foam is dat het iedere keer opnieuw in de oorspronkelijke vorm terugveert.  

Verschillende soorten manden 

Heb je een hond die graag opgerold ligt? Dan kun je kiezen voor een zogeheten donut hondenmand. Deze mand heeft een dikke rand waar de hond zijn kop op kan leggen. In de zomer vindt je hond het misschien wel lekker om op een verkoelingsmat te liggen. Die mat zorgt ervoor dat warmte onttrokken wordt. Een bench kun je prima gebruiken om je hond van jongs af aan te leren dat hij zijn eigen veilige plek heeft. Zo kan hij zich prima even terugtrekken. In de bench kun je een deken, kussen of mandje leggen.  

Je kunt ook prima een losse deken of kussen op de grond leggen voor je hond. Als hij maar een plekje heeft om zich even te kunnen terugtrekken en te slapen. Die plek is idealiter een rustige plek waar de hond niet in de weg ligt maar hij wel het overzicht heeft. Tip: Ga je online een goedkope hondenmand aanschaffen? Lees dan de reviews van andere klanten. Heeft een product een negatieve review? Dan laat je deze beter links liggen.  

Geef een reactie